Comuna Murighiol este situata in dreptul marelui cot al bratului Sf. Gheorghe, care incepe in fata Mahmudiei.

Trecutul localitatii este atestat de rezultatele cercetarilor mai vechi si mai noi.

In partea de nord-vest a lacului Murighiol s-au descoperit urme hallstattiene si elenistice, iar la sud de lac si de localitate se afla un cimitir geto-dac (inventarul mormintelor de aici este expus la sectia arheologica a muzeului Deltei Dunarii din Tulcea).

Ceva mai la sud, in partea de stanga a soselei Murighiol-Dunavat intalnim urmele unei cetati romane.

Fragmente de ceramica prefeudala au fost descoperite in zona nord-vestica a lacului si localitatii Murighiol.

Situat pe terasa Dunarii, cuprinzand pe teritoriul sau si satele Sarinasuf, Plopul, Dunavatul de Sus, Dunavatul de Jos, Colina si Uzlina, comuna Murighiol se deosebeste de celelalte asezari din apropiere, prin asezarea acesteia intr-o zona bogata in lacuri, fiind inconjurata de acestea aproape din toate partile.

Lacurile care inconjoara localitatea sunt Murighiol 1, pe al carui mal se afla campingul „Pelican”, cunoscut si frecventat de turistii din tara si de peste hotare, acesta dispune de casute, bungalouri, restaurant, grup sanitar si de un camp vast pentru corturi, ca si de loc de parcare, acesta ofera posibilitati de plaja, plimbari de agrement cu barci conduse de localnici pe canalele din apropiere, iesiri in bratul Sf. Gheorghe etc., Murighiol 2 ambele cu apa dulce, alimentate din bratul Sf.Gheorghe. La sud si la sud-vest de localitate este situat Lacul Sarat s.a.

Saraturile de la Murighiol au fost declarate in mod special zona ecologica pentru a cruta piciorongul, specie rara.

Un alt lac mai mic din apropierea localitatii este folosit pentru tratamente, cu apa si namol, in tratarea unor afectiuni ginecologice si reumatice.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSulina
Articolul următorCalatorie de placere prin Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here