Top Obiective Turistice – Moscova

0
121

Moscova este situat pe malul raului cu acelasi nume si este cel mai mare oras al Rusiei fiind si capitala acestei tari. Cu o populatie de peste 11,5 milioane de locuitori este unul dintre cele mai mari centre culturale, politice, economice si financiare ale Europei.  Tot in Moscova se afla si Kremlinul, cea mai veche fortareata ce astazi deserveste drept sediu pentru Presedentia Rusiei.  Dupa un studiu din anul 2011 al revistei Forbes, Moscova avea 79  de miliardari fiind orasul cu cel mai mare numar de miliardari, surclasand New York-ul din acest punct de vedere.  Moscova are si o retea de transport foarte dezvoltata, metroul din oras avand 185 de statii, doar cel din Tokyo il intrece in privinta numarului de pasageri.
Obiective turistice

1Kremlin

Kremlinul este o fortificatie straveche inconjurata de un zid gros si este situata pe varful unui deal in mijlocul orasului Moscova.  Dateaza din anul 1147 si a deservit drept resedinta regala in timpul domniei tariste.  De asemenea, in interiorul Kremlinului, se afla si cel mai bogat si vechi muzeu, Palatul Armurii, acesta adapostind comori impresionante, cum ar fi: tronuri cu diamante sau pelerine de incoronare.

2Piata Rosie din Moscova

Piata Rosie este amplasata in centru Moscovei si este un spatiu deschis si pietruit ce servea drept loc public pentru diferite festivaluri sau pentru executiile publice din vremea lui Ivan Cel Teribil. Conducatorii sovietici au decis sa transforme piata intr-un cimitir memorial, astazi aflandu-se in piata un sicriu din cristal cu trupul intemeietorului Uniunii Sovietice ce poarta numele de Mausoleul lui Lenin. In piata se afla si Catedrala Sf Basil, aceasta fiind cea mai cunoscuta cladire a orasului datorita domurilor sale multicolore.

3Opera Bolshoi si Teatrul de Balet

Bolshoi este cel mai vechi teatru al Moscovei acesta fiind renumit in intreaga lume pentru opera si baletul sau. Dupa un incendiu ce a avut loc in anul 1856, acesta a fost reconstruit in stilul neoclasic rus, avand la intrare un pridvor cu 8 coloane iar deasupra o caleasca trasa de cai al guvernatorului artelor, Apollo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here