Top Obiective Turistice in Tulcea

0
106

Orasul Tulcea este al doilea oras ca marime din Dobrogea, dupa Constanta fiind resedinta judetului Tulcea.  Orasul cu o populatie de aproximativ 100.000 de locuitori este situat pe 7 coline, la fel ca Roma.  Inca din epoca vechilor civilizatii a fost un important port turistic, pe atunci purtand numele de Aegysuss.

Fondat in secolul 7 iHr, orasul a fost cucerit de romani iar acestia l-au reconstruit dupa propriile planuri si viziuni arhitecturale. Dupa ce s-a aflat, pe rand sub ocupatie bizantina si otomana, orasul s-a reunit cu Romania abia in anul 1878.

Top Obiective turistice in Tulcea

1Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării

Este fostul Muzeu de Stiinte ale Naturii Delta Dunarii care si-a mutat locatia intr-o zona centrala si a fost construit si amenajat dupa standarde moderne. Este cel mai mare si mai important acvariu din Romania, depasindu-l cu mult pe cel din Constanta. Cele peste 50 de specii acvatice sunt isi au habitatul in peste 27 bazine care sunt special amenajate pentru a simula ecosistemele din care fac parte speciile prezente.

2Catedrala Sf Nicolae

Situata intr-o zona centrala a orasului, vis-à-vis de teatrul Jean Bart, catedrala Sf. Nicolae este unul dintre cele mai importante locasuri de cult din oras, aceasta devenind,  in anul 2008, Catedrala Episcopala a Eparhiei Tulcii.

3Monumentul Independentei

Monumentul Independentei reprezinta unul dintre cele mai indragite locuri de promenada al tulcenilor. Este situate pe Dealul Monumentului, in partea estica a orasului, executia sa fiind inceputa de sculptorul roman Giorgio Vasilescu, iar dupa moartea sa in anul 1898, lucrarea a fost continuata de Constantin Balacescu. Elemntul central al monumentului il reprezinta un obelisc ce are la baza un dorobant cu arma si un vultur cu aripile deschise.

4Muzeul de arta

Recent renovat, Muzeul de Arta se afla in partea centrala a orasului, la intersectia celor mai importante artere de circulatie din ora: strada Pacii si strada Isacciei. Acesta a fost ridicat intre anii 1863-1865, dupa reunirea Dobrogei cu tara cladirea a fost utilizata drept sediul Prefecturii.

Muzeul de Arta se mandreste cu colectii de arta ce cuprind picturi, gravuri si sculpturi ale unora dintre cei mai important artisti romani cum ar fi: Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Nicolae Grigorescu  sau Theodor Pallady.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here