Top Cazare in Navodari

0
66

Orasul Navodari face parte din judetul Constanta, Romania si reprezinta cea mai tanara locatie din zona litoralului maritime romanesc. El se afla in zona centrala a judetului Constanta pe malul de sud al lacului Tasaul.

Distanta ce desparte Navodariul de Constanta este de 24 de km, statiunea se invecineaza in partea de nord cu lacul Tasaul si satul Sibioara, in partea de sud se afla lacul Siutghiol si statiunea cea mai vizitata de pe litoral in 2012, Mamaia iar la vest se afla localitatea Lumina.

Aceasta localitate a fost locuita din cele mai vechi timpuri datorita deschiderii foarte mari la Marea Neagra ce favoriza comertul si schimbul de bunuri, cetatea Zanauarda stand marturie in acest sens. Navodari este una dintre cele mai placate si frumoase statiuni de pe litoralul romanesc pentru ca se afla in apropierea Capului Midia si are o situatie foarte buna din punct de vedere a conditiilor naturale.

Istoria recenta ne dezvaluie faptul ca in anul 1927 Navodariul se numea Carachioi si de abia dupa cinci ani, in data de 15 august 1932 a primit acest nume pe care il poarta si acum. Suprafata totala a orasului Navodari este de 7031.82 hectare iar populatia nu depaseste 32.300 de locuitori, dintre care cei mai multi sunt de nationalitate romana, alaturi de locuitori de diferite etnii precum turca, tatara, ruso-lipoveana si rroma.

Atractia principala a statiunii Navodari o reprezinta complexul de tabere capabil sa cazeze peste 4800 de persoane, acesta fiind cel mai mare complex din sud-estul Europei. Datorita numarului mare de locuri disponibile in acest complex, Navodariul nu dispune de numarul de hoteluri din Costinesti, ba din contra, aici veti gasi doar cateva hoteluri unde va puteti caza.

Punctele forte ale statiunii sunt reprezentate de linistea specifica unei statiuni retrase, de plaja foarte mare care este capabila sa reziste unui val de 10 ori mai mare de turistisi, dar care in mod normal ramane in mare parte libera astfel dand posibilitatea celor pasionati de sporturile de pe nisip sa le exerseze, sporturi precum voleiul, tenisul de picior sau fotbalul. Un alt atuu important dupa parerea mea este dat de posibilitatea de a petrece o vacanta la malul marii si in acelasi timp in mijlocul naturii, Navodariul fiind o statiune destul de verde, oferind turistilor clipe de relaxare pretioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here