Obiective turistice in Seul

0
903

Orasul Seul este localizat in partea de  nord – vest a Coreei de Sud este capitala acestei tari din anul 1984. Zona metropolitana a orasuluii Seul este a doua ca marime in lume avand peste 24 milioane de locuitori si cuprinde metropola Icheon si o mare parte din provincia Gyeonggi.  Orasul Seul are peste 10 milioane de locuitori fiind cel mai important centru cultural, politic, social  si economic al Coreei de Sud.  In Zona Nationala a Capitalei Seul se afla patru monumente ce sunt in inscrise in patrimoniul UNESCO si anume: fortareata Hwaseong, Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon, templul Jongmyo si palatul Changdeokgung. Seul a fost gazda Jocurilor Olimpice in anul 1988 si a Campionatului Mondial de Fotbal din 2002.

Obiective turistice

1. Palatul Changdeokgung

Palatul Changdeokgung este situat in Jongo-gu, Seul si este unul dintre cele “Cinci mari palate” care au fonst construite de regii Dinastiei Joseon.  Fiind situat la est de Palatul Gyeongbok mai poarta si numele de “Palatul de Est” insa, in traducere Changdeokgung inseamna “Palatul Virtutii Prospere”.  Astazi, Palatul Changedeokgung,se intinde pe 45 ha si cuprinde 13 cladiri iar  in gradinile sale se gasesc 28 de pavilioane.

2. Fortareata Hwaseong

Fortareata Hwaseong a fost construita intre anii 1974-1976 de catre Regele Jeongjo ca un act de devotament pentru tatal sau, Printul Sado, acesta din urma fiind ucis de tatal lui si bunicul Regelui Jeongjo.  Construind fortareata Hwaseong, Regele Jeongjo a dorit stoparea conflictelor dintre partide dar si consolidarea tronului sau. Astazi, fortareata face parte din patrimoniul UNESCO.

3. Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon

In jurul Palatului Gyeongbok, pe o raza de circa 45 km se afla mormintele regale ale Dinastiei Joseon. Acestea au fost inscrise in anul 2009 in Patrimoniul UNESCO.  Aceste morminte au fost construite cu influente confucianiste si feng-shui. Conform principiilor confucianiste fiecare mormant este alcatuit din trei parti: poarta de intrare de culoare rosie, o alee de piatra impartita in doua: pe o parte sa treaca spiritele, pe o parte sa treaca doar regele si un loc de oficializarea a ritualurilor.  Conform principiilor feng-shui mormantul este construit intr-o zona unde se afla in spatele sau un deal pentru a-l proteja si o apa curgatoare pentru a permite energiei sa curga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here