Obiective Turistice in Praga

0
89

Al 6-lea cel mai vizitat oras din Europa si cel mai viztat oras din Europa Centrala – Praga – este un oras care isi atrage turistii prin istoria sa bogata si prin arhitectura foarte frumoasa a cladirilor sale. Atmosfera medievala cu care isi intampina turistii fac din Praga un oras pe care nu ai cum sa nu-l indragesti inca de la inceputul vizitei tale.

Praga este situat in Republica Ceha, langa raul Vltava, rau peste care au fost construite nu mai putin de 9 poduri.

Obiective turistice in Praga

1. Castelul Praga

Castelul Praga – cel mai mare castel antic si cel mai mare complex medieval din intreaga lume. Acesta dispune de 7 hectare, iar in interiorul sau se gasesc cele mai frumoase si spectaculoase muzee, biserici si cladiri din Praga. Pe parcursul unui intreg mileniu, Praga a fost resedinta regilor Boemiei, urmand ca dupa 1918 acesta sa devina resedinta presedintelui Republicii Cehe.

2. Ceasul Astronomic

Ceasul Astronomic – ceasul dateaza din anul 1410, find la ora actuala cel mai vechi ceas din lume care mai functioneaza (peste 600 de ani de functionare fara intrerupere). Daca ajungeti in Praga cu siguranta veti dori sa vedeti cu ochii vosttrii acest ceas, iar pentru acest lucru trebuie sa mergeti in Piata Orasului Vechi. De fiecare data cand ceasul da ora exacta are loc “defilarea Apostolilor” – figurinele animate ale apostolilor dau rand pe rand ora exacta.

3. Podul Carol

Podul Carol – acest pod traverseaza raul Vltava si dateaza din aceeasi perioada cu ceasul astronomic (secoulul 14-15). Acest pod a fost construit la ordinul regelui Carol al 4-lea si este sprijinit de 16 arcade si 3 turnuri, dintre care, turnul din partea orasului vechi este cea mai impresionanta in stil gothic din lume. Pe timpul zilei podul Carol este plin de pictori, turisti si magazine cu suveniruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here