Obiective turistice in Constanta

0
162

Orasul de pe malul marii, fondat in anul 600 i. Hr., este cel mai vechi oras care exista in prezent din Romania si este capitala judetului cu acelasi nume, Constanta. Orasul cu deschidere la Marea Neagra adaposteste de asemenea cel mai mare port al Marii Negre: suprafata portului este de 39.26 km patrati, iar lungimea este de aproximativ 30 km.

Si daca nu v-am cucerit deja cu vechimea orasului si portul celebru care merita vizitat, va vom prezenta in cele ce urmeaza alte cateva obiective turistice care cu siguranta va vor incanta si colora calatoriile si vacanta din aceasta vara de pe litoralul romanesc.

1. Cazinoul

Constructie finalizata intre cele doua Razboaie Mondiale conform planurilor arhitectilor Daniel Renard si Petre Antonescu, Cazinoul prezinta una dintre cele mai somptuoase arhitecturi ale litoralului si o priveliste superba spre mare si orizont. Desi in prezent este complet ignorat de autoritati si starea sa se detelioreaza din an in an, Cazionul si imprejurimile sale sunt in continuare un loc ideal pentru o plimbare relaxanta cu prietenii sau familia.

2. Acvariul

Daca tot suntem in zona falezei si a Cazinoului, putem sa ne aruncam un ochi si la zecile de acvarii, reunite sub un singur acoperis: Acvariul din Constanta, aflat peste drum de Cazino. Inaugurat la 1 mai 1958, acvariul a fost renovat recent si in prezent dezvaluie vizitatorilor Sectiunea Marina (zona in care cel mai mare bazin are 30mc si ofera “camin” celei mai mai colectii de sturioni), Sectia Dulcicola si Sectiunea Exotica.

3. Delfinariu, Planetarium, Pasari Exotice si Micro-Delta

Delfinariul va asteapta sa va incante cu acrobatiile delfinilor energici si jucausi, Planetariumul va va descoperi, chiar si in plina zi, constelatiile boltei ceresti, Expozitia de Pasari Exotice va va face cunostinta cu specii de pasari exotice, iar in Micro-Delta care se intinde pe o suprafata de cca 6 ha veti putea fotografia un numar de 46 specii cu un efectiv de peste 170 exemplare.

4. Moscheea Mare Mahmoud II

Construita in anul 1920 de catre regele Carol I, moscheea este locasul lui Mufti, liderul spiritual a celor 55.000 Musulmani care locuiesc in Dobrogea. Moscheea Mare Mahmoud II combina elemente arhitecturale bizantine si romane, combinatie ce o diferentiaza de orice alta moschee din zona. De remarcat in interiorul moscheei este covorul turcesc primit din partea sultanului Abdul Hamid, covor ce cantareste   aproape 500kg. Si daca tot sunteti in zona, faceti un mic hei-rup si urcati pe jos cele 144 de trepte pana in minaret: privelistea merita acest efort!

5. Statuia lui Ovidiu

Construita in 1887 dupa design-ul lui Ettoe Ferrari, statuia din Piata Ovidiu este dedicata poetului roman Publius Ovidius Naso, exilat in Tomis (vechiul nume al Constantei) in anul 8 d. Hr.

6. Farul genovez

Cu o inaltime de 7.9 m, farul Genovez din apropierea Comandamentului a fost construit in anul 1860 de catre Compania “Danubius and Black Sea” in onoarea comerciantilor genovezi care au stabilit aici o zona comerciala in secolul 13. Si daca ai ajuns la Far impreuna cu prietenii sau familia puteti cauta cu privirea in jur si statuia lui Eminescu.

7. Muzeul de Marina

Pasionatii vietii pe mare se vor simti in largul lor in muzeul deschis pe 3 august 1969, muzeu care prezinta un patrimoniu ce ii confera statut de unicat national: prezinta istoria marinei militare si comerciale romanesti, de la luntrile cioplite din trunchi de copac la navele moderne de croaziera sau razboi din ziua de azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here